Om Kanalen

Föräldrakooperativet Kanalen startade sin verksamhet den 3 september 1990. Då var det ont om barnomsorgsplatser och kommunen uppmuntrade föräldrar att gå samman och bilda föräldrakooperativ. Tack vare fortsatt engagemang från föräldrar och personal lever kooperativet vidare.

Vi befinner oss i en stor härlig förskolelokal på Södermalm med närhet till vatten, kultur och natur. Och har givetvis en stor gård att leka på!

Kanalens målsättningar är att:

• ge varje barn trygghet i sig själv och till andra
  • se till att varje barn får utvecklas i egen takt på bästa möjliga sätt
  • ge tillfälle till gruppgemenskap i en öppen, trygg och stimulerande atmosfär
  • stimulera nyfikenheten och lusten att lära sig om sig själv och omvärlden

Personalen arbetar efter förskolans läroplan och inspireras av och tar tillvara barnens egenskaper och intressen. Verksamheten anpassas efter aktuell grupp och mycket tid ges till lek.

Öppettider

Kanalens öppettider följer medlemsfamiljernas behov. Som förälder har du rätt till att ha ditt barn på förskola inom det som kallas för ramtid som är mellan kl 06:30 och 18:30 alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton.

Idag är våra öppettider måndag-fredag mellan kl 07.45 och 16.45. Vi har full personalstyrka under de tider som flest barn är på plats. Förskolebarn med nyfött syskon och föräldraledig förälder hemma har i enlighet med Stockholm Stads regler rätt till heltidsvistelse på Kanalen.

Ledning och personal

Kanalen drivs av förskolans styrelse som ansvarar över verksamhetens ekonomiska och organisatoriska ramar emedan det är förskolechefens ansvar att leda det pedagogiska arbetet och se till att verksamheten bedrivs i enlighet med målen i läroplanen och uppdraget i dess helhet. Kanalens sittande ordförande är Elin Sporrong och förskolechefen är Inger Öberg.

Vill du veta mer om oss, kan du gärna ringa på 08-644 48 80 eller maila:

Förskolechef: info@forskolankanalen.se

Ordförande: ordf@forskolankanalen.se

Du hittar också mer info om oss på Stockholms stad .